Πώς να φτιάξετε μια παιδική κούνια με τα χέρια σας;

Πώς να φτιάξετε μια παιδική κούνια με τα χέρια σας;

Όλοι οι γονείς φροντίζουν τα παιδιά τους να περνούν ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό χρόνο. Και δεν υπάρχει τέτοιο παιδί που δεν θα ήθελε να οδηγεί σε κούνια. Αυτό δεν είναι μόνο μεγάλη διασκέδαση, η κούνια εκπαιδεύει επίσης την αιθουσαία συσκευή και βελτιώνει τον συντονισμό των κινήσεων. Μέχρι σήμερα, μια τεράστια ποικιλία επιλογών swing έχει εφευρεθεί χρησιμοποιώντας διάφορους μηχανισμούς, υλικά και σχέδια, έτσι ώστε κάθε γονέας να μπορεί να επιλέξει μια επιλογή που πληροί όλες τις απαιτήσεις του (εμφάνιση, διαστάσεις, τιμή). Ωστόσο, δεν χρειάζεται να σπεύσετε στο κατάστημα για να αγοράσετε, επειδή η κούνια είναι αρκετά απλή στο σχεδιασμό και μπορείτε εύκολα και ανέξοδα να την φτιάξετε μόνοι σας..

Ποικιλίες

Ο σχεδιασμός της κούνιας για παιδιά και ενήλικες είναι ελαφρώς διαφορετικός. Οι κούνιες για τις μικρότερες μπορούν να είναι από πλαστικό που μπορεί να αντέξει ένα μικρό βάρος, είναι επίσης συνήθως εξοπλισμένες με πλάτη και εγκάρσια ράβδο, έτσι ώστε το παιδί να μην πέφτει ενώ οδηγεί. Σε μια κούνια για μεγαλύτερα παιδιά, δεν υπάρχουν πλαστικά στοιχεία και η δομή γίνεται πιο ανοιχτή. Σε κάθε περίπτωση, η κύρια απαίτηση για μια παιδική κούνια είναι η αξιοπιστία και η ασφάλειά της..

Σύμφωνα με τη μέθοδο στερέωσης, η ταλάντευση μπορεί να ανασταλεί ή να γίνει πάτωμα. Οι τελευταίοι, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε κούνια ελατηρίου και ταλάντευση ισορροπίας. Το ελατήριο τοποθετεί διάφορα καθίσματα σε σχήμα ζώου ή οχήματος. Λόγω του γεγονότος ότι το ελατήριο δεν συμπιέζεται, αλλά μόνο κουνιέται, αυτός ο τύπος κούνιας μειώνει την πιθανότητα τραυματισμού του παιδιού.

Η ταλάντευση ισορροπίας μπορεί να είναι μονή ή διπλή, απλό σχήμα ή ασυνήθιστο σχέδιο.

Οι κρεμαστές κούνιες μπορεί να έχουν διάφορες διαμορφώσεις:

  • Το πιο απλό σχέδιο κούνιας, γνωστό σε όλους από την παιδική ηλικία, είναι το bungee. Αποτελείται από ένα σχοινί στερεωμένο στην κορυφή σε ένα στιβαρό δοκάρι και μια πλάκα καθισμάτων. Η πιο πρωτόγονη επιλογή – αντί για σανίδα στο κάτω μέρος, το σχοινί είναι απλά δεμένο με έναν ισχυρό ογκομετρικό κόμπο.

Η πιο απλή κούνια περιλαμβάνει επίσης κούνια ελαστικών. Μπορούν να κρεμαστούν κάθετα ή οριζόντια, να κόψουν ασυνήθιστα σχήματα, γεγονός που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε πολλές διαφορετικές επιλογές.

  • Η κατασκευή είναι πιο περίπλοκη – ο πίνακας είναι αναρτημένος με δύο σχοινιά, στερεωμένα συμμετρικά κατά μήκος των άκρων του. Αντί για σανίδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα κομμάτι παχύ ύφασμα (όπως μουσαμά) και το σχοινί μπορεί να αντικατασταθεί με αλυσίδες..

  • Τα ευρύτερα καθίσματα στερεώνονται με τέσσερα σχοινιά ή αλυσίδες. Εδώ μπορείτε να δώσετε ελεύθερο έλεγχο στη φαντασία σας και να χρησιμοποιήσετε παλιές καρέκλες (πριονίζοντας τα πόδια τους), ξύλινες παλέτες, ακόμη και έναν πάγκο με πλάτη ως κάθισμα..

  • Μια ασυνήθιστη έκδοση μιας αιωρούμενης κούνιας είναι μια μαλακή κούνια. Μπορούν να γίνουν σαν αιώρα, ή να συναρμολογηθούν από ύφασμα και ξύλινα ραβδιά (για μωρά), ή να υφανθούν από σπάγκο σε ένα στεφάνι.

9 φωτογραφίες

  • Μια κούνια, κατασκευασμένη με την αρχή μιας κουνιστής καρέκλας, μπορεί να διακριθεί ως ξεχωριστός τύπος. Είναι τα ασφαλέστερα για μωρά. Υπάρχουν όμως επιλογές για μεγαλύτερα παιδιά..

Τι να φτιάξετε

Η κούνια μπορεί να είναι ξύλο, μέταλλο, πλαστικό ή συνδυασμός αυτών των υλικών. Εάν αποφασίσετε να κάνετε μια κούνια με τα χέρια σας, πρέπει πρώτα να καταλάβετε ποιες δεξιότητες πρέπει να έχετε και ποιο εργαλείο χρειάζεστε για να εργαστείτε.

Εάν δεν έχετε εργαστεί ποτέ με μηχανή συγκόλλησης, μύλο, πριόνι, τότε η μεταλλική κούνια δεν είναι η επιλογή σας. Αν και θεωρούνται τα πιο ανθεκτικά και αξιόπιστα, μια καλή ξύλινη κούνια έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το δέντρο είναι πιο εύκολο να χειριστεί, ακόμη και αρχάριοι μπορούν να το χειριστούν. Για την καλύτερη αντοχή του κτιρίου σας, επιλέξτε βελανιδιά, κέδρο, σημύδα, ερυθρελάτη, ενώ ελέγξτε ότι δεν υπάρχουν κόμβοι, τρύπες ή άλλα ελαττώματα στα κούτσουρα – αυτό αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια του παιδιού σας.

Το μόνο πλεονέκτημα του πλαστικού ως υλικό για κούνια είναι η χαμηλή τιμή του. Δεν αντέχει σε βαριά φορτία όπως ξύλο και μέταλλο. Αν και πολύ συχνά μια κούνια κατασκευάζεται από παλιοσίδερα, υπολείμματα από επισκευές κ.λπ. Το κύριο πράγμα είναι να δείξετε λίγη φαντασία και να περάσετε λίγο χρόνο.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει μια κούνια με τα χέρια του. Ανεξάρτητα από το μοντέλο που επιλέγετε, θυμηθείτε ότι όλα τα στοιχεία της κούνιας πρέπει να ταιριάζουν καλά μεταξύ τους και να είναι τοποθετημένα έτσι ώστε όταν κυλάει, τα χέρια και τα πόδια του παιδιού να μην μπορούν να κολλήσουν μεταξύ τους. Η κύρια απαίτηση για μια παιδική κούνια είναι η ασφάλεια και η αξιοπιστία τους, οπότε σκεφτείτε το σχέδιο και στερεώστε και ελέγξτε προσεκτικά όλα τα σημεία στερέωσης για τα στοιχεία περιστροφής. Αποθέστε καλή διάθεση και υλικά απαραίτητα για την κατασκευή και την έναρξη.

Σε μια πηγή

Μια ταλάντευση σε ένα ελατήριο μπορεί να εγκατασταθεί στη χώρα ή στην τοποθεσία κοντά στο σπίτι – το κύριο πράγμα είναι ότι είναι δυνατό να σκάψετε μια τρύπα του απαιτούμενου μεγέθους. Το ελατήριο είναι το ελατήριο ενός φορτηγού, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε στην αγορά αυτοκινήτων ή σε σημείο συλλογής παλιοσίδερων. Το μέγεθος του ελατηρίου για μια τέτοια κούνια πρέπει να είναι τουλάχιστον 35 cm σε ύψος. Από κάτω, μια άγκυρα είναι προσαρτημένη στο ελατήριο χρησιμοποιώντας ένα αφρώδες. Είναι ένας σωλήνας μήκους 50-60 cm, στον οποίο συγκολλάται από κάτω ένα εγκάρσιο τεμάχιο από οπλισμό με διάμετρο 20 mm. Η άγκυρα με ενισχυτικό σταυρό κατεβαίνει στο λάκκο, ισοπεδώνεται και χύνεται με σκυρόδεμα.

Στην κορυφή του ελατηρίου είναι συγκολλημένο ένα αφρώδες δοχείο, στο οποίο είναι προσαρτημένο το σώμα περιστροφής. Το σώμα είναι προσαρτημένο στο αφρώδες με μεταλλικές λωρίδες (σφιγκτήρες) 30×4 mm και στερεωμένο με μπουλόνια. Το σχήμα της θήκης μπορεί να είναι οποιοδήποτε, πρώτα σχεδιάζουμε τα περιγράμματα του σε ένα χαρτί Whatman, στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε κόντρα πλακέ και το κόβουμε. Είναι επίσης απαραίτητο να παρέχετε λαβές για να κρατάει το παιδί και υποπόδια. Η διαμόρφωσή τους εξαρτάται από τη φαντασία σας και τα διαθέσιμα υλικά. Η τελευταία πινελιά είναι να βάψετε την κούνια με έντονα χρώματα.

Στα ρουλεμάν

Για μεγαλύτερα παιδιά, η ανοιξιάτικη κούνια δεν είναι πλέον κατάλληλη. Τώρα χρειαζόμαστε μια πιο σταθερή δομή, η οποία δεν είναι περίπλοκη από μόνη της, αλλά απαιτεί περισσότερους πόρους. Για μια ταλάντευση ρουλεμάν, πρέπει πρώτα να φτιάξετε ένα πλαίσιο στήριξης. Αποτελείται από δύο παράλληλους στύλους που συνδέονται με εγκάρσια γραμμή.

Το πλαίσιο πρέπει να είναι σταθερό για να διατηρεί το παιδί σας ασφαλές. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, ανάλογα με τις δυνατότητές σας και τη θέση της κούνιας. Η πρώτη επιλογή – τα ράφια είναι θαμμένα βαθιά στο έδαφος και σκυροδέτησαν. Η δεύτερη επιλογή – κάθε πόδι στήριξης είναι ένα τρίγωνο, η μία πλευρά του οποίου βρίσκεται στο έδαφος. Τέτοια ράφια πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους και στις τρεις κορυφές του τριγώνου για να διασφαλιστεί η ακαμψία της δομής. Συγκολλάμε τους πείρους αγκύρωσης στους κάτω σωλήνες για να στερεώσουμε τη δομή στο έδαφος.

Τοποθετούμε ρουλεμάν στην πάνω ράβδο του πλαισίου περιστροφής. Συγκολλάμε μικρά κομμάτια μετάλλου και στις δύο πλευρές κάθε ρουλεμάν για να τα ασφαλίσουμε από οριζόντια μετατόπιση. Συνδέουμε καλώδια (αλυσίδες) στα ρουλεμάν, στα οποία κρέμεται το κάθισμα. Το κάθισμα μπορεί να είναι εντελώς ξύλινο ή σε μεταλλικό σκελετό, με ή χωρίς πλάτη, μονό ή με τη μορφή πάγκου, ακόμη και η επιλογή δύο καθισμάτων το ένα απέναντι από το άλλο. Το κύριο πράγμα είναι ότι τα σημεία στήριξης και σύνδεσης αντέχουν.

Τα έδρανα μπορούν να στερεωθούν όχι στον ανώτερο σωλήνα, αλλά με συγκόλληση μιας μικρής δομής σε αυτό για τη στερέωση των εδράνων.

Οι μεταλλικές κούνιες μπορούν να γίνουν χωρίς τη χρήση ρουλεμάν. Ημι-δακτύλιοι είναι συγκολλημένοι στην άνω εγκάρσια ράβδο, στην οποία μπορείτε να κρεμάσετε την ταλάντευση χρησιμοποιώντας ένα γάντζο ή βάση σχήματος U.

Ανασταλεί

Η βάση για την εξωτερική κρεμαστή κούνια είναι το πόδι στήριξης. Μπορείτε να κρεμάσετε την κούνια από ένα στιβαρό κλαδί δέντρου ή δοκό οροφής βεράντας.

Ωστόσο, εάν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να βάλετε την υποστήριξη μόνοι σας επιλέγοντας την πιο κατάλληλη για εσάς επιλογή:

Βάζουμε δύο δοκούς υπό γωνία μεταξύ τους με τη μορφή του γράμματος Χ. Στη θέση της τομής τους, οδηγούμε με συνδετήρες. Από πάνω, στο τμήμα σχήματος V, βάλτε οριζόντια μια άλλη ράβδο και στερεώστε την στα στηρίγματα.

Βάζουμε δύο δοκούς σε γωνία μεταξύ τους και συνδέουμε στο επάνω σημείο. Συνδέουμε την άνω εγκάρσια ράβδο στην οποία θα αιωρείται η ταλάντευση στους στύλους χρησιμοποιώντας επιπλέον κοντές σανίδες ή μεταλλικό σωλήνα. Στο κάτω μέρος κάνουμε μια οριζόντια εγκάρσια ράβδο για στερέωση (αν σκοπεύετε να μετακινήσετε την κούνια από μέρος σε μέρος και δεν θα τα ενισχύσετε ιδιαίτερα στο έδαφος). Εάν πρόκειται για μια στάσιμη ταλάντευση και στύλους στήριξης που έχετε εμβαθύνει αξιόπιστα στο έδαφος και έχετε τσιμεντοποιήσει, τότε δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε την κάτω εγκάρσια ράβδο.

Σε ένα διαμέρισμα, μια κούνια συνήθως αναρτάται σε μια οριζόντια μπάρα σε παιδική αθλητική γωνία ή σε μεταλλικό σωλήνα στερεωμένο σε μια πόρτα. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάντζους. Τοποθετούνται και στις δύο πλευρές της πόρτας ή σφυρηλατούνται στην οροφή. Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη ότι πρέπει να υπάρχει πολύς ελεύθερος χώρος γύρω από την κούνια, έτσι ώστε το παιδί να μην χτυπήσει σε τίποτα και να μην τραυματιστεί όταν κυλάει..

Ο ίδιος ο σχεδιασμός της αιωρούμενης κούνιας μπορεί να είναι απολύτως οποιοσδήποτε. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μαλακό κάθισμα από ύφασμα και μαξιλάρια (είναι βραχύβιο, φοβάται τον κακό καιρό, αλλά άνετο και άνετο), βρείτε μια χρήση για ένα εγκαταλελειμμένο παλιό skateboard (το ταμπλό του είναι πολύ ανθεκτικό) ή ζωγραφίστε έντονα και κρεμάστε παλιά ελαστικά.

Φωτεινή και κινητή επιλογή – αιώρα αιώρησης.

7 φωτογραφίες

Επιλογή για γυναίκες με βελόνες – τραβήξτε το ύφασμα πάνω από το στεφάνι ή πλέξτε την κούνια του σπάγκου στο στεφάνι. Μια τέτοια κούνια μπορεί εύκολα να κρεμαστεί σε εσωτερικούς χώρους, εάν υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος..

Κουνιστό άλογο για τα μικρά

Ο σχεδιασμός μιας τέτοιας κούνιας είναι πρωτόγονος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σχεδιάσετε μόνοι σας σε χαρτί whatman ή να εκτυπώσετε έτοιμα σχέδια των απαραίτητων μερών, στη συνέχεια να τα μεταφέρετε σε κόντρα πλακέ ή ξύλινες σανίδες και να τα κόψετε. Συνήθως μια τέτοια κούνια γίνεται σε σχήμα αλόγου, αλλά μπορείτε να σχεδιάσετε οποιοδήποτε άλλο ζώο ή όχημα..

Δεδομένου ότι αυτές οι κούνιες έχουν σχεδιαστεί για βρέφη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο υποαλλεργικά υλικά. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το τόξο των πλευρικών τοιχωμάτων δεν πρέπει να πηγαίνει σε κύκλο, γιατί τότε το παιδί θα ταλαντεύεται έντονα, μπορεί να αναποδογυρίσει και να τραυματιστεί. Είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη το μέγεθος της κούνιας, έτσι ώστε να είναι άνετο για το μωρό να ανεβαίνει στην κουνιστή πολυθρόνα και να κάθεται σε αυτό. Οι μέσες διαστάσεις είναι 110 εκατοστά μήκος και 25-30 εκατοστά πλάτος, ύψος από το δάπεδο έως τη σέλα 60 εκατοστά.

Χτίζοντας μια κούνια – μια δημιουργική επιχείρηση που σας επιτρέπει να δώσετε ελεύθερο έλεγχο στη φαντασία και να κάνετε τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού πιο χαρούμενο και διασκεδαστικό. Ωστόσο, για ένα άτομο που αποφάσισε για πρώτη φορά να κατασκευάσει μια κούνια, είναι δύσκολο να εκτιμήσει την ποσότητα των υλικών που απαιτούνται και να καθορίσει τις αναλογίες του προϊόντος. Σε ποιο ύψος πρέπει να γίνει η ράβδος στήριξης, σε ποια απόσταση από το έδαφος πρέπει να τοποθετηθεί το κάθισμα ή πόσο βαθιά στο έδαφος πρέπει να στερεωθεί η κούνια; Για να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να μελετήσετε τα ήδη υπάρχοντα σχέδια διαφόρων κούνιων και στη συνέχεια, έχοντας ήδη μια γενική ιδέα για το τι είναι οι δομές και από τι αποτελούνται, να φτιάξετε το δικό σας σχέδιο ή διάγραμμα. Έχοντας σκεφτεί τα πάντα από την αρχή στο χαρτί, θα λάβετε υπόψη όλες τις λεπτομέρειες και τα δομικά στοιχεία, τα οποία θα σας επιτρέψουν να μην χαλάσετε το δομικό υλικό με ανεπιτυχείς προσπάθειες και τελικά να εξοικονομήσετε χρόνο..

Ιδέες για όμορφα και πρωτότυπα σχέδια

Εάν αποφασίσετε να φτιάξετε μόνοι σας μια κούνια για το παιδί σας, προσπαθήστε να λάβετε υπόψη τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι του και να τα αντικατοπτρίσετε στο σχεδιασμό της κούνιας. Εάν ο γιος παίζει πάντα με αυτοκίνητα ή εκτοξεύει αεροπλάνα, αφήστε αυτά τα κίνητρα να εντοπιστούν με τη μορφή κούνιας. Το κορίτσι παρακολουθεί κινούμενα σχέδια για πριγκίπισσες και λατρεύει όμορφα φορέματα; Διακοσμήστε την κούνια με λουλούδια και κορδέλες για να την κάνετε να μοιάζει με παραμύθι ή κάντε μια κούνια σε σχήμα άμαξας. Ενεργοποιήστε τη φαντασία σας και γίνετε δημιουργικοί.

Μια μεγάλη ευκαιρία να περάσετε περισσότερο χρόνο με το παιδί σας – διπλή κούνια, στην οποία μπορείτε να οδηγήσετε μαζί ταυτόχρονα, καθισμένοι πρόσωπο με πρόσωπο και να μοιραστείτε τη χαρά και τη διασκέδαση.

Και αν σας φαινόταν λίγο η ταλάντευση, τότε μπορείτε να μετασκευάσετε τις θέσεις στήριξης με σκάλες ή διαφάνειες (μπορείτε να αγοράσετε μια διαφάνεια για μια διαφάνεια).

Σήμερα στον κόσμο υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός διαφορετικών μοντέλων ασυνήθιστων και ενδιαφέρουσων ταλαντεύσεων. Για παράδειγμα, μια κούνια από ένα παλιό αυτοκίνητο με μαλακό κάθισμα και ένα θόλο από τον ήλιο ή τη βροχή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το γεγονός ότι χτίζουν μια κούνια μιας ασυνήθιστης διαμόρφωσης που επιτρέπει στα παιδιά με αναπηρίες να οδηγούν. Η λαμπερή κούνια φαίνεται όμορφη και λίγο υπέροχη τη νύχτα, και η ταλάντευση του καταρράκτη είναι ένα διπλό μέρος χαράς. Κάθε χρόνο η ποικιλία τύπων κούνιων αυξάνεται μόνο, επαγγελματίες σχεδιαστές ή δάσκαλοι μπαμπάς καταλήγουν σε όλο και πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και σχέδια.