Ikea Newborn Cots

Κάθε οικογένεια προετοιμάζεται για την εμφάνιση ενός μωρού πολύ πριν από τη γέννησή του. Οι μελλοντικοί γονείς επιλέγουν προσεκτικά παιδικά αξεσουάρ, έπιπλα, ρούχα και κλινοσκεπάσματα. Κάθε λεπτομέρεια στο παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι άνετη και ασφαλής. Το μωρό θα περάσει τον περισσότερο χρόνο σε νανούρισμα, οπότε η επιλογή ενός κρεβατιού για ένα νεογέννητο θα πρέπει να γίνεται συνειδητά..

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή

Δεν μπορείτε να αγοράσετε μια κούνια για ένα νεογέννητο με βάση μόνο τις επιθυμίες ή την εμφάνισή σας. Για ένα μωρό, μια κούνια είναι ένα μέρος στο οποίο θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ασυνείδητης ζωής του.. Επομένως, τα παιδικά έπιπλα πρέπει να πληρούν έναν ορισμένο κατάλογο απαιτήσεων:

 • Υψηλή ποιότητα. Δεν αξίζει να αποθηκεύσετε και να αγοράσετε ένα νανούρισμα από ανακυκλωμένα υλικά. Ένα κακοστρωμένο κρεβάτι μπορεί να αρχίσει να τρίζει ή να σπάει πριν από την περίοδο εγγύησης.

 • Αντοχή. Μια κούνια από υψηλής ποιότητας και ανθεκτικά υλικά θα διαρκέσει πολύ. Είναι πιθανό περισσότερες από μία γενιές των παιδιών σας να κοιμούνται σε αυτό..

 • Ασφάλεια. Αυτός ο παράγοντας είναι ένας από τους σημαντικότερους στον κατάλογο απαιτήσεων. Θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο την ποιότητα κατασκευής όσο και το υλικό της βάσης και των εξαρτημάτων. Μια κούνια για νεογέννητο πρέπει να κατασκευάζεται μόνο από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον που, κατά τη χρήση, δεν θα προκαλέσουν αλλεργίες ή άλλες ασθένειες..

 • Ανεση. Είναι υπέροχο εάν το κρεβατάκι είναι εξοπλισμένο με ένα εκκρεμές για ασθένεια κίνησης και μηχανισμούς για τη ρύθμιση του ύψους του πυθμένα (κάθε μητέρα πρέπει να ξαπλώνει αβίαστα και να βγάζει το μωρό από το παχνί).

Φυσικά, η εμφάνιση της κούνιας θα πρέπει να γίνεται σε χαλαρωτικά χρώματα για να μην ενοχλεί το παιδί..

Οφέλη από την Ikea

Οι κούνιες Ikea για νεογέννητα γίνονται σύμφωνα με το GOST και το TU, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για λίκνες μωρών. Το κύριο πράγμα κατά τη δημιουργία επίπλων για μωρά είναι η ασφάλεια. Επομένως, κάθε λεπτομέρεια της κούνιας είναι υποαλλεργική και μη τοξική. Ούτε ένα μέρος της κούνιας δεν θα μπορεί να κόψει ή να γρατσουνίσει το μωρό, αφού εκτός από το ειδικό τρίψιμο, οι ειδικοί της εταιρείας παρέχουν παιδικά σχέδια με ειδικά μαλακά πλαστικά μαξιλάρια.

Οι προγραμματιστές της σουηδικής εταιρείας δημιουργούν μια ποικιλία μοντέλων κρεβατιών με βάση τρεις κύριες παραμέτρους:

 1. Περιβαλλοντική Ασφάλεια. Η Ikea χρησιμοποιεί μόνο φυσικά και βιώσιμα υλικά.
 2. Ασφάλεια φωτιάς. Όλα τα υλικά αποστέλλονται για ειδική επεξεργασία πριν από τη συναρμολόγηση επίπλων, μετά την οποία δοκιμάζονται σε διάφορα στάδια..
 3. Ελαφρύ βάρος. Όλοι οι τύποι παιδικών επίπλων είναι σχετικά ελαφροί, αλλά η δύναμη και η ποιότητα δεν μειώνονται από αυτό..

Η Ikea δεν είναι ένα κατάστημα μεμονωμένων επίπλων, αλλά μια εταιρεία που κατασκευάζει αρθρωτές κατασκευές. Μπορείτε εύκολα να επιλέξετε τη σωστή κούνια για το μωρό σας και να προσθέσετε κάτι άλλο σε αυτό, καθώς η Ikea παρέχει μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων..

Κούνιες για τα μικρά. Τι είναι?

Υπάρχουν δύο τύποι κρεβατιών στην Ikea: κλειστά και ημι-ανοιχτά. Τι σημαίνει? Σε κλειστές κούνιες, όλα τα πάνελ έχουν ειδικό περίβλημα και δεν είναι εξοπλισμένα με γρίλιες. Τα ημι-ανοιχτά μοντέλα έχουν μία ή δύο πλευρές με γρίλιες. Κάθε μοντέλο έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Η Ikea έχει πολλά μοντέλα σχεδίων για νεογέννητα, εδώ είναι τα κυριότερα:

Χάνσγουικ

Αυτό το μοντέλο είναι κατασκευασμένο από συμπαγή οξιά. Η κορυφή του προϊόντος καλύπτεται με ακρυλικό χρώμα. Απολύτως όλα τα εξαρτήματα της κατασκευής είναι ασφαλή για το μωρό. Το πλαϊνό πάνελ είναι κατασκευασμένο από ινοσανίδες, πάνω από το οποίο εφαρμόζεται ένα τυπωμένο σχέδιο..

Η αρχική κοπή στο πάνω μέρος του πλαϊνού πάνελ κάνει ένα όμορφο και παιδικά παιδικό μοντέλο. Τα αυθεντικά πόδια συμπληρώνουν τη λεπτή εμφάνιση. Η κούνια έχει ένα ευχάριστο γαλακτώδες χρώμα, το οποίο είναι ιδανικό για τη διακόσμηση του δωματίου ενός νεογέννητου. Επιπλέον, τα λευκά έπιπλα ταιριάζουν αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό..

Γκούλιβερ

Αυτό το μοντέλο είναι κατασκευασμένο από σημύδα και καλύπτεται με μη τοξικό ακρυλικό βερνίκι. Είναι πολύ βολικό ότι το κάτω μέρος της κούνιας μπορεί να ανυψωθεί και να χαμηλώσει στο επιθυμητό επίπεδο. Είναι επίσης δυνατό να αφαιρέσετε τη μία πλευρά του πλέγματος και να εγκαταστήσετε έναν ειδικό προφυλακτήρα. Η επιλογή τέτοιων αξεσουάρ στην Ikea είναι ποικίλη..

Lexwick

Το πλαίσιο και η βάση αυτού του κρεβατιού είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι μια συμπαγής οξιά, η οποία επεξεργάζεται με ειδικά μέσα για την υψηλότερη ασφάλεια και αντοχή. Η διαφορά μεταξύ αυτού του μοντέλου είναι η παρουσία ενός αφαιρούμενου πλαϊνού πάνελ, το οποίο είναι πολύ βολικό εάν τα ίδια έπιπλα θα χρησιμοποιηθούν για ύπνο από ένα μεγαλύτερο παιδί..

Somnat

Πολύ άνετο και χαρούμενο μοντέλο. Είναι κατασκευασμένο σε διαφορετικές χρωματικές παραλλαγές: πράσινο, μπλε – για αγόρια και ροζ – για κορίτσια. Η βάση, όπως και στα περισσότερα μοντέλα, αποτελείται από οξιά βαμμένη με ακρυλικό χρώμα. Τα φωτεινά χρώματα αυτού του μοντέλου θα ταιριάζουν απόλυτα στο θεματικό εσωτερικό του παιδικού δωματίου..

Sniglar

Ένα μοντέλο παρόμοιο με το προηγούμενο σχέδιο, όσον αφορά τις βασικές παραμέτρους, διαφέρει σε πιο σιωπηλά χρώματα. Τα κρεβάτια αυτού του μοντέλου έχουν το χρώμα του φυσικού ξύλου, καθώς είναι βαμμένα αποκλειστικά με άχρωμο βερνίκι..

Στούβα

Ένα πολύ μοντέρνο μοντέλο κούνιας για νεογέννητα. Θα ταιριάζει ιδανικά στο εσωτερικό ενός διαμερίσματος διακοσμημένου σε στιλ υψηλής τεχνολογίας. Το μπροστινό και το πίσω πάνελ είναι κατασκευασμένα από μοριοσανίδες, ινοσανίδες και υλικό πλήρωσης από φυσικό ξύλο. Το πλαίσιο και τα πάνελ σε σχήμα ράβδου είναι κατασκευασμένα από φυσική οξιά. Το μοντέλο Stuva είναι η πιο λειτουργική κούνια για μωρά από τη σουηδική εταιρεία, καθώς έχει συρτάρια για αποθήκευση στο σχεδιασμό του, τα οποία είναι βαμμένα σε ποικιλία χρωμάτων..

Σάντγουικ

Αυτό το μοντέλο φαίνεται πολύ κομψό και ελκυστικό. Το κρεβάτι είναι φτιαγμένο σε τρεις χρωματικές παραλλαγές ήρεμων αποχρώσεων: γαλακτώδες λευκό, γκρι-καφέ και σοκολάτα-μαύρο. Η βάση της δομής ύπνου είναι η φυσική οξιά, η οποία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική.

Βρεφικές κούνιες-μετασχηματιστές

Με την έλευση του μωρού, το διαμέρισμα χρειάζεται μια μικρή κούνια και επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για ένα σωρό σεντόνια και βρεφικά πράγματα. Ένα μεταμορφωτικό κρεβάτι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον ύπνο ενός μωρού και την αποθήκευση της προίκας του, αντιμετωπίζει τέλεια δύο εργασίες ταυτόχρονα. Τέτοια μοντέλα είναι πολύ βολικά, καθώς συνδυάζουν ένα συνηθισμένο κρεβάτι, μια συρταριέρα με μια αλλαξιέρα και ντουλάπια. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτός ο τύπος κρεβατιού μπορεί να φιλοξενήσει τόσο ένα βρέφος όσο και ένα μεγαλύτερο παιδί έως 12 ετών..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

 1. Η παρουσία ενός αλλαξιέρα και όλων των ειδών τα κουτιά αποθήκευσης, ένα ενσωματωμένο εκκρεμές για ξεκούραση, η δυνατότητα αύξησης της θέσης.
 2. Μεγάλες διαστάσεις, υψηλή τιμή.

Η εταιρεία Ikea λατρεύει πολύ τη μετατροπή των κρεβατιών, οπότε κατασκευάζει διάφορα μοντέλα αυτού του τύπου. Για τα μικρά, υπάρχουν τόσο τυπικές επιλογές όσο και εξελιγμένες οβάλ κούνιες στις οποίες τα παιδιά μπορούν να κοιμηθούν έως την ηλικία των τριών ετών. Τα μοντέλα του Kura είναι πολύ ενδιαφέροντα, τα οποία μπορούν να αναποδογυριστούν, με τη βοήθεια των οποίων λαμβάνονται κρεβάτια για διαφορετικές ηλικίες..

Κριτικές

Πολυάριθμες κριτικές του Σουηδού κατασκευαστή βρεφικών κούνιων επιβεβαιώνουν τα περιγραφόμενα οφέλη. Με βάση τις κριτικές, σχηματίζεται μια καλή βαθμολογία κούνιων για νεογέννητα. Τα έπιπλα Ikea έλαβαν 4 βαθμούς από τους 5 το πολύ.

Τι εκτιμούν οι αγοραστές κούνιων για μωρά:

 • Τιμή. Η διαφορά τιμής είναι τέτοια που μπορείτε να αγοράσετε τόσο μια οικονομική έκδοση παιδικών επίπλων όσο και ένα άσεμνο ακριβό μοντέλο..

 • Πρακτικότητα. Τα κρεβάτια της ευρωπαϊκής εταιρείας είναι πολύ βολικά στη χρήση.

 • Άνεση. Όλα τα μοντέλα παχνιών για τα μικρά είναι πολύ άνετα και άνετα.

 • Εμφάνιση. Οι κούνιες για τα μικρότερα παιδιά είναι πολύ όμορφες και κομψές, επομένως είναι κατάλληλες για τη διακόσμηση οποιουδήποτε εσωτερικού χώρου και θα ευχαριστήσουν επίσης τον μικρό ιδιοκτήτη και τη μητέρα του..

 • Αξιοπιστία. Οι δομές της σουηδικής εταιρείας είναι κατασκευασμένες από υλικά υψηλής ποιότητας, τα οποία είναι το κλειδί για τη δύναμη και την ανθεκτικότητα..

Οι κατασκευαστές της εταιρείας Ikea έχουν βάλει όλη τη γνώση και την εμπειρία τους για τη δημιουργία παιδικών επίπλων υψηλής ποιότητας και ασφάλειας. Ταυτόχρονα, οι Σουηδοί σχεδιαστές έχουν κάνει πολλές προσπάθειες για να μετατρέψουν την κούνια για ένα νεογέννητο από τα συνηθισμένα καθημερινά έπιπλα σε ένα ξεχωριστό στοιχείο του εσωτερικού. Η Ikea είναι η σωστή επιλογή για την επίπλωση του δωματίου ενός νεογέννητου μωρού.