Βρεφικά κρεβάτια για παιδιά άνω των 3 ετών

Οι κατασκευαστές βρεφικών κρεβατιών καταφέρνουν να κάνουν πράγματα που είναι ασύμβατα: να καταλήξουν σε υπέροχα σχέδια και να πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας. Είναι σημαντικό για ένα παιδί να αισθάνεται σε έναν μαγικό κόσμο, να αισθάνεται την αγάπη των γονιών – γι ‘αυτό ο σχεδιασμός της κούνιας είναι τόσο σημαντικός. Για τους ενήλικες, οι δείκτες ποιότητας και ασφάλειας είναι θεμελιώδεις. Με αυτόν τον συνδυασμό, ξεκινά η αρμόδια επιλογή επίπλων για το παιδικό δωμάτιο..

Χαρακτηριστικά και οφέλη

Τα παιδικά κρεβάτια διαφέρουν από τους ενήλικες με διάφορους τρόπους. Τα χαρακτηριστικά των επίπλων για τα μικρότερα μπορούν να οριστούν ως εξής:

 • το μέγεθος. Το μέγεθος του κρεβατιού μπορεί να ποικίλει, αλλά το μήκος παραμένει στην περιοχή 1,5 – 1,8 μέτρα. Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά για να καταλάβετε γιατί πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο μέγεθος: ένα παιδί δεν χρειάζεται ένα μεγάλο κρεβάτι – αυτό είναι και άβολο και μη ασφαλές.
 • πλευρές. Τα πάνελ για το παιδί χρησιμεύουν ως προστασία από πτώση σε όνειρο. Εάν το μωρό κοιμάται ανήσυχα, τότε οι πλευρές θα βοηθήσουν να εξασφαλιστεί ο ύπνος του.
 • σχέδιο. Τα κρεβάτια για τα πιτσιρίκια είναι διακοσμημένα με μαγικά κάστρα για κορίτσια, με σπορ αυτοκίνητα για αγόρια, χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα. Οι ενήλικες, αν τους αρέσει να κοιμούνται σε ένα τέτοιο κρεβάτι, είναι μόνο με νοσταλγική διάθεση. Ας παραλείψουμε όμως αυτή τη στιγμή. Σε ποιον δεν αρέσει να θυμάται μερικές φορές την παιδική ηλικία?
 • πρότυπα κατασκευής. Υπάρχει μια σειρά απαιτήσεων για κούνιες που οι κατασκευαστές δεν μπορούν να αγνοήσουν. Απαιτείται ειδικό υλικό κατασκευής, αντιαλλεργικά χρώματα και βερνίκια, ειδική μέθοδος συναρμολόγησης κ.λπ..

Οι δομές είναι σταθερές έτσι ώστε το παιδί όχι μόνο να κοιμάται ήσυχα, αλλά και να παίζει στο κρεβάτι (τα παιδιά το κάνουν συχνά αυτό). Χάρη στην υποαλλεργική επίστρωση, το μωρό προστατεύεται από ανεπιθύμητες αντιδράσεις του σώματος. Και η μεμονωμένη μέθοδος συναρμολόγησης συμβάλλει στη μεγάλη διάρκεια ζωής του πλαισίου..

Τα πλεονεκτήματα των κρεβατιών είναι επίσης δικά τους: χωρητικότητα, συμπαγής, ασφάλεια και άνεση στο συνολικό σχεδιασμό. Όταν αγοράζετε ένα κρεβάτι για ένα παιδί, το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η δομή πρέπει να είναι κατασκευασμένη από ξύλο, και το καλύτερο από όλα – από σκληρό ξύλο.

7 φωτογραφίες

Ποικιλίες

Υπάρχουν αρκετά είδη κρεβατιών. Μπορείτε να το παραλάβετε κατόπιν αιτήματος του παιδιού ή σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις.

7 φωτογραφίες

Κλασσικός

Τα κλασικά μοντέλα, κατά κανόνα, παρουσιάζονται χωρίς περιττές λεπτομέρειες και στυλιζαρίσματα. Το κύριο υλικό παραγωγής είναι δρυς ή οξιά. Ανάλογα με το ίδιο το μοντέλο, μπορεί να περιλαμβάνονται διάφορες λεπτομέρειες:

 • συρτάρια και ράφια?
 • δύο επίπεδα (σε αυτή την περίπτωση, μια πλήρης σκάλα είναι προσαρτημένη στη μία πλευρά).
 • προκατασκευασμένα πάνελ και πλευρές που μπορούν να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν εύκολα (εάν το κρεβάτι αποτελείται από δύο επίπεδα, τότε η προστασία από πτώση είναι εγκατεστημένη στην κορυφή και οι αφαιρούμενες πλευρές είναι εγκατεστημένες παρακάτω).

Κρεβάτι με συρταριέρες

Αυτό το λειτουργικό μοντέλο χρησιμοποιείται όχι μόνο ως χώρος ανάπαυσης, αλλά και ως έπιπλα, στα οποία φυλάσσονται παιχνίδια, είδη ντουλάπας και τα πιο οικεία μυστικά των παιδιών..

Αυτό το μοντέλο δεν έχει μόνο πλευρές, αλλά και επιπλέον κουτιά ενσωματωμένα στη δομή. Το κρεβάτι μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα μικρό δωμάτιο και να κρύψει πράγματα σε αυτό, απελευθερώνοντας χώρο από όλα τα περιττά.

Μετασχηματιστής

Δεν υπάρχει όριο στην τελειότητα – οι κατασκευαστές επίπλων έχουν αποδείξει εφευρίσκοντας ένα μεταμορφωτικό κρεβάτι. Αυτό το μοντέλο, σε αντίθεση με ένα απλό κρεβάτι, μπορεί να μετατραπεί εντελώς σε άλλα έπιπλα..

Το κρεβάτι, ανάλογα με το σχέδιο, μπορεί να διπλωθεί σε μια πλήρη ντουλάπα, τραπέζι ή χώρο για παιχνίδια. Τα μοντέλα αγοράζονται συχνότερα για μικρά δωμάτια προκειμένου να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον χώρο. Τη νύχτα, το παιδί μπορεί να κοιμηθεί σε ένα τέτοιο κρεβάτι και κατά τη διάρκεια της ημέρας το χρησιμοποιεί ως χώρο παιχνιδιού. Σε αυτή την περίπτωση, το κρεβάτι έχει μια σταθερή πλάτη, προκατασκευασμένες πλευρές και πολλά τράβηγμα με τη μορφή σκάλας..

Κρεβάτι στη σοφίτα

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την πλήρως προκατασκευασμένη έκδοση της κούνιας, αλλά πρέπει ακόμα να εξοικονομήσετε χώρο, τότε δώστε προσοχή στο κρεβάτι της σοφίτας.

Το μοντέλο αποτελείται από δύο επίπεδα, το πρώτο εκ των οποίων είναι ένας χώρος παιχνιδιού με όλα τα πιθανά αξεσουάρ (λάμπα, ντουλάπια και μια καρέκλα) και το δεύτερο επίπεδο είναι ένα πλήρες κρεβάτι. Μια ασφαλής σκάλα οδηγεί στη δεύτερη βαθμίδα. Το περιμετρικό κρεβάτι διαθέτει προστατευτικές εγκαταστάσεις έτσι ώστε το παιδί να κοιμάται ήσυχα.

Καναπές κρεβάτι

Η τροποποίηση ενός κρεβατιού σε καναπέ είναι μια άλλη έκδοση ενός μεταμορφωτικού κρεβατιού. Για ένα παιδί 3 ετών, αυτή είναι η πιο απλή και ανθεκτική επιλογή κρεβατιού. Αυτό είναι το μοντέλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφού το παιδί μεγαλώσει – ο καναπές, ως μέρος του εσωτερικού, μένει ακόμη και με την αγορά ενός άλλου κρεβατιού. Οι πλευρές μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα, αφήνοντας μόνο τη βάση.

Θόλος

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ένα μοντέλο κρεβατιού με ουρανό. Το πλαίσιο είναι προσαρτημένο είτε στην οροφή είτε στην επάνω βάση της δεύτερης βαθμίδας. Τα υφάσματα μπορούν να επιλεγούν κατά την κρίση σας, είναι καλύτερα αν είναι μαλακά και ρέουν. Αυτή είναι μια πολύ ασυνήθιστη και ζεστή έκδοση του κρεβατιού στο δωμάτιο, η οποία μπορεί επίσης να διακοσμηθεί με επιπλέον λάμπες και αξεσουάρ..

Το καλοκαίρι, το θόλο θα σας σώσει από τη ζέστη και το χειμώνα θα χρησιμεύσει ως ένα ζεστό καταφύγιο από το κρύο. Έτσι είναι διακοσμημένο το κρεβάτι των κοριτσιών..

Με πλαϊνά και συρτάρια

Αυτό το μοντέλο είναι μια απλοποιημένη έκδοση του συρταριού. Ο σχεδιασμός είναι ελαφρώς μικρότερος και λίγο πιο εύκολος στη χρήση από άλλα μοντέλα. Χρησιμοποιείται με προστατευτικές λωρίδες (αφαιρούμενο) και έχει χαμηλό ύψος. Για ένα τρίχρονο παιδί, δεν θα είναι δύσκολο να ισιώσει ένα τέτοιο κρεβάτι μόνο του..

Κουκέτα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά τον χώρο με μια κουκέτα: για δύο παιδιά, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή. Η δομή έχει πυκνά χωρίσματα σκαλοπατιών και οι πλευρές στην ανώτερη βαθμίδα είναι υψηλότερες. Ο ασφαλής ύπνος είναι το πιο σημαντικό πράγμα για αυτά τα κρεβάτια. Ως εκ τούτου, αυτά τα μοντέλα έχουν αυξημένη σταθερότητα των βημάτων και μια στενή θέση στον τοίχο – είναι ο κανόνας..

Οι στυλιζαρισμένες εκδόσεις τέτοιων κρεβατιών μπορούν να ζωγραφιστούν σε οποιοδήποτε χρώμα, να έχουν αυτοκόλλητα με τους αγαπημένους σας χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων και ακόμη και να έχουν ένα διαμέρισμα με διαφάνεια (για γρήγορη ολίσθηση προς τα κάτω). Η επιλογή επίπλων είναι τεράστια τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια..

Θεματικός

Το στυλιζαρισμένο μοντέλο είναι ένα μονό κρεβάτι με την πιο απλή διακόσμηση. Αυτό είναι το είδος του κρεβατιού όπου το παιδί μπορεί να ενσωματώσει τις ιδέες του. Διακόσμηση για μαγικές άμαξες ή αγωνιστικά αυτοκίνητα, βάρκες ή σχήματα ζώων – μόνο αν δεν κάνετε λάθος επιλογή. Οι ενότητες αναπτύσσουν τη φαντασία – και αυτό είναι μόνο ένα μικρό μπόνους για τη μεγάλη διάθεση του ιδιοκτήτη ενός τέτοιου κρεβατιού..

Ως παιδί, όλοι ονειρευόμαστε ένα κάστρο ή ένα αυτοκίνητο υψηλής ταχύτητας. Αφήστε λοιπόν το μωρό σας να επιλέξει τη μικρή του γωνιά για να χαλαρώσει μαζί σας..

Χρωματικές λύσεις

Κατά την επιλογή ενός κρεβατιού, το χρώμα είναι ένας από τους κύριους δείκτες ενός σωστού και αρμονικού εσωτερικού χώρου. Οι αποχρώσεις του δωματίου επηρεάζουν επίσης την ευημερία του παιδιού..

Δεν είναι μυστικό ότι το χρώμα επηρεάζει την ανθρώπινη ψυχή και εάν το άτομο είναι πολύ μικρό, το σχέδιο πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά – οι διαδικασίες σκέψης του παιδιού σχετίζονται με την οπτική αντίληψη.

Οι ψυχολόγοι συμβουλεύουν να εξοπλίσουν το δωμάτιο με τέτοιο τρόπο ώστε τα πρώτα χρόνια της ζωής του μωρού να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα. Η ηρεμία και η ασφάλεια εμπνέονται από απαλό ροζ, παστέλ και λευκές αποχρώσεις.

Εάν το δωμάτιο είναι κατασκευασμένο σε σκούρα χρώματα, τότε το κρεβάτι και όλα τα έπιπλα πρέπει να είναι φωτεινά. Για παράδειγμα, τα κίτρινα, μπλε και λευκά χρώματα εσωτερικού είναι τέλεια..

Από την ηλικία των τριών ετών, το παιδί είναι πολύ ενεργό. Εάν το δωμάτιο έχει φωτεινούς τοίχους, το κρεβάτι μπορεί να επιλεγεί σε ουδέτερο χρώμα: από μια ανοιχτό μπλε απόχρωση (ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση) έως ιώδες χρώμα, έτσι ώστε ο ύπνος να είναι ξεκούραστος.

Για να γεμίσετε το δωμάτιο με άνεση και φρεσκάδα, μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα με ποικιλία, συνδυάζοντας ταυτόχρονα πολλά χρώματα. Αλλά θυμηθείτε ότι οι ενεργοί συνδυασμοί δεν πρέπει να ερεθίζουν τα μάτια..

Υλικά (επεξεργασία)

Η βάση από την οποία κατασκευάζονται τα παιδικά κρεβάτια μπορεί να αναπαρασταθεί με τις ακόλουθες παραλλαγές: ξύλο, μοριοσανίδες ή MDF. Τα δύο τελευταία υλικά είναι πολύ φθηνότερα, αλλά δεν θα διαρκέσουν πολύ..

Είναι καλύτερα αν το βρεφικό κρεβάτι είναι κατασκευασμένο από σκληρό ξύλο. Αυτά περιλαμβάνουν βελανιδιά, σκλήθρα, τέφρα. Τα έπιπλα από ξύλο διαρκούν περισσότερο και η λειτουργικότητά του είναι πολύ απλούστερη. Αυτό είναι το πιο βιώσιμο μοντέλο κρεβατιού.

Αν θέλετε πιο φωτεινές αποχρώσεις στα έπιπλα, τότε επιλέξτε κρεβάτια από μοριοσανίδες – είναι βαμμένα σε έντονες αποχρώσεις και στυλιζαρισμένα με τον πιο περίεργο τρόπο.

Η πιο οικονομική επιλογή είναι ένα προϊόν MDF. Αλλά θυμηθείτε ότι αυτό το υλικό είναι τόσο βραχύβιο στη χρήση που θα πρέπει να αλλάξετε το κρεβάτι σε λίγους μήνες. Τα πρόσθετα μέρη τείνουν να σπάνε γρηγορότερα και τα κιβώτια καταστρέφονται από ξαφνική πρόσκρουση. Αλλά αν δεν υπάρχει επιλογή – και μεταξύ τέτοιου υλικού μπορείτε να βρείτε αξιοπρεπή μοντέλα.

Είναι καλύτερα να εγκαταλείψετε εντελώς τις μεταλλικές κατασκευές – ο κίνδυνος ζημιάς κατά την πρόσκρουση είναι πολύ μεγάλος. Αυτό το υλικό είναι στερεό για βρεφικό κρεβάτι.

Βάση – στρώμα

Ας αγγίξουμε την εσωτερική διάταξη του κρεβατιού. Ένα στρώμα είναι η βάση για έναν υγιή και άνετο ύπνο για ένα μωρό. Το σωστό μέγεθος για το κρεβάτι, τα εσωτερικά του στοιχεία και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά είναι τα κύρια κριτήρια επιλογής..

Το στρώμα είναι:

 1. ορθοπεδικός. Τέτοια μοντέλα είναι προτιμότερα για παιδιά. Είναι όμως και τα πιο ακριβά από όλα. Είναι ενδιαφέρον ότι αντί για ελατήρια, αυτό το στρώμα χρησιμοποιεί ίνες ειδικού σκοπού. Για μέγιστη άνεση, καλύπτεται με πολλά στρώματα ειδικού υφάσματος και ένα κάλυμμα ανθεκτικό στη φθορά απλώνεται πάνω τους. Έχει σχεδιαστεί για να ακολουθεί όλες τις καμπύλες του σώματος χωρίς να παραμορφώνει τη σπονδυλική στήλη.
 2. χωρίς άνοιξη. Αυτή η επιλογή είναι η πιο μαλακή και πιο άνετη, αλλά όχι “υγιής” για το σώμα. Το εσωτερικό πλαίσιο που διατηρεί το σχήμα του λείπει, οπότε το μωρό πέφτει στο στρώμα. Είναι καλύτερα αν, με αυτήν την επιλογή, τοποθετηθεί ένας επιπλέον σκληρός καμβάς στο κάτω μέρος του κρεβατιού.
 3. με ελατήρια. Το στρώμα με ελατήρια είναι μια οικονομική εναλλακτική λύση στην ορθοπεδική βάση. Αντί για ειδικές ίνες, υπάρχουν σιδερένια ελατήρια. Ένα τέτοιο μοντέλο διατηρεί το σχήμα του για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά υποχωρεί με την πάροδο του χρόνου. Τα ελατήρια χάνουν την ελαστικότητα και μπορούν να μυρμήξουν δυσάρεστα κατά τη διάρκεια του ύπνου..

Πώς να επιλέξετε

Η τιμή μερικές φορές δεν ταιριάζει με την ποιότητα, οπότε πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο μελετώντας τις μικρές υποσημειώσεις στην ενότητα "περιγραφή". Οι αδίστακτοι κατασκευαστές, για να εξοικονομήσουν χρήματα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν συνθετικά βερνίκια, επικίνδυνες ακαθαρσίες και υλικά κατασκευής χαμηλής ποιότητας.

Ένα κρεβάτι σε προσιτή τιμή για εσάς μπορεί να διαλυθεί μετά από μερικούς μήνες, ειδικά αν το παιδί είναι πολύ ενεργό, οπότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στους ακόλουθους δείκτες:

 • υλικό κατασκευής. Οπλιστείτε με την πρόθεση να βρείτε μια ανθεκτική βάση – και αναζητήστε ένα ποιοτικό κρεβάτι.
 • βαφές. Δώστε προσοχή στα υποαλλεργικά υλικά που χρησιμοποιούνται. Το χρώμα δεν πρέπει να μυρίζει, να έχει ακαθαρσίες επικίνδυνες για την υγεία. Αυτό πρέπει να αναφέρεται στη σύντομη περιγραφή του προϊόντος.
 • μεγέθη και αναλογίες. Για την άνεση του ύπνου του μωρού σας, πρέπει να γνωρίζετε τα τυπικά μεγέθη ανά ηλικία. Για παράδειγμα, για παιδιά από τριών ετών, αυτό είναι 1,5 – 1,8 μέτρα μήκος και περίπου ένα μέτρο πλάτος κρεβατιού. Το στρώμα δεν πρέπει να “επιπλέει” στη βάση του κρεβατιού.
 • στερεώσεις και την ασφάλειά τους. Εάν υπάρχουν προεξοχές στο κρεβάτι που σας αρέσουν, τότε είναι καλύτερα να διευκρινίσετε αμέσως εάν είναι δυνατόν να τις παραμορφώσετε. Επιπλέον, θα είναι πολύ καλό αν ελέγξετε όλους τους συνδετήρες και την αξιοπιστία τους πριν από την αγορά.
 • λειτουργίες κρεβατιού. Αυτός ο δείκτης παρέμεινε για τελευταία φορά ως ο πιο “νόστιμος”. Εάν το κρεβάτι έχει “αντέξει” όλα τα παραπάνω σημεία ελέγχου με αξιοπρέπεια, τότε μένει μόνο να μάθετε τη λειτουργικότητά του: πόσα κουτιά μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτό; Ποια είναι η χωρητικότητά τους; Έχοντας απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να επιλέξετε με ασφάλεια αυτό που αντιστοιχεί στις παραμέτρους επιλογής..

Κριτική για τις καλύτερες μάρκες

Για μια ολιστική κατανόηση του θέματος, ας δούμε τις πιο δημοφιλείς μάρκες. Θα μάθουμε επίσης γιατί αυτή ή αυτή η εταιρεία είναι σε ζήτηση..

9 φωτογραφίες

“Erbesi”

Η εταιρεία βρίσκεται στην Ιταλία. Πρόκειται για μια ολόκληρη οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε στα μέσα του εικοστού αιώνα από το ζευγάρι Κανταρούτι. Το σύνθημα της εταιρείας επίπλων είναι ασφάλεια και άνεση. Θέτοντας αμέσως υψηλές απαιτήσεις για τα πρότυπα κατασκευής, η παραγωγή «ανέβηκε».

Προς το παρόν, το εργοστάσιο παράγει πολλούς τύπους βρεφικών κρεβατιών, απολαμβάνοντας την εξουσία σε όλο τον κόσμο. Κατασκευές από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, χωρίς χημικές επικαλύψεις. Επίσης, το εργοστάσιο Erbesi παράγει μονάδες χωρίς αιχμηρές γωνίες..

Εργοστάσιο επίπλων Gandylyan

Και τώρα για την πατρίδα. Η μάρκα Gandylyan Factory Factory ιδρύθηκε το 1993 και αρκετά χρόνια αργότερα κατέκτησε όχι μόνο τη ρωσική, αλλά και την ξένη αγορά. Το κεντρικό γραφείο της εταιρείας βρίσκεται στο έδαφος της Σταυρόπολης, καθώς η παραγωγή βασίζεται σε οξιά – εδώ μεγαλώνουν τα δέντρα.

Οι κύριοι δείκτες για τους οποίους η εταιρεία είναι γνωστή είναι το χαμηλό κόστος σε συνδυασμό με την φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή. Οι σχεδιαστές της εταιρείας αναζητούν συνεχώς την τελειότητα, εφαρμόζοντας τις τελευταίες τεχνολογίες παραγωγής.

Αξίζει να δοθεί προσοχή σε αυτήν την εταιρεία εάν η ευρυχωρία του κρεβατιού και η πιθανή μεταμόρφωσή του είναι σημαντικά για εσάς. Η μεγάλη διάρκεια ζωής είναι ένα καλό μπόνους.

"ο Ερυθρός Αστέρας"

Εγχώρια εταιρεία "ο Ερυθρός Αστέρας" έχει ιστορία σχεδόν εκατό ετών. Τα υλικά χρησιμοποιούνται μόνο φιλικά προς το περιβάλλον – ξύλο από την περιοχή του Βόλγα. Εάν είστε υπέρ της φωτεινότητας του σχεδιασμού ενός παιδικού δωματίου, σας ελκύει η ευελιξία των μορφών και η ευελιξία, τότε δώστε προσοχή σε αυτό το εργοστάσιο..

"Φροντίδα μωρού"

Η πολωνική εταιρεία “Baby Care” ήταν παρούσα στην παγκόσμια αγορά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρχικά, το εργοστάσιο εξειδικεύτηκε στην παραγωγή βρεφικών κρεβατιών, που κέρδισαν δημοτικότητα στη μετασοβιετική εποχή..

Τώρα, χάρη στην ανάλυση των αναγκών των πελατών της και τη χρήση σύγχρονων υλικών, η εταιρεία καταλαμβάνει σταθερά τη θέση της στην αγορά. Το εργοστάσιο κυκλοφορεί νέα μοντέλα για κάθε εποχή.

Κομψές λύσεις στην εσωτερική διακόσμηση

Ο σχεδιασμός του δωματίου πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα έπιπλα, συμπεριλαμβανομένου του κρεβατιού, να φαίνονται αρμονικά.

Οι συνδυασμοί δύο ή τριών χρωμάτων είναι ενδιαφέροντα για τα παιδιά. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα χρώμα ως κύριο και να το κάνετε φωτεινό και να προσθέσετε το δεύτερο ως απόχρωση.

Ένα παιδικό κρεβάτι στη σοφίτα σε ήρεμες αποχρώσεις φαίνεται ασυνήθιστο σε ένα δωμάτιο με φωτεινούς τοίχους. Ένας ειδικός πίνακας θα σας βοηθήσει να συνδυάσετε σωστά τα χρώματα..

Για μια πριγκίπισσα τριών ετών, μπορείτε να κανονίσετε ένα δωμάτιο σε ροζ ή απαλές βιολετί αποχρώσεις. Τα κοριτσάκια λατρεύουν τα μεγάλα, μαλακά κρεβάτια με ουρανό. Επιλέξτε φυσικά υφάσματα όπως μετάξι ή βαμβάκι. Εάν το πλάνο το επιτρέπει, τοποθετήστε πολλά πουφ γύρω από την περίμετρο του δωματίου και η ευτυχία του κοριτσιού δεν θα έχει όριο.

Ο χώρος για το αγόρι μπορεί να διευθετηθεί σε πιο υποτονικά χρώματα: πράσινο, πορτοκαλί ή κίτρινο. Αλλά θυμηθείτε, τα χρώματα πρέπει να αραιωθούν σε ημιδιαφανείς, χλωμές αποχρώσεις. Είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε έπιπλα που είναι απλά αλλά εκλεπτυσμένα στο δωμάτιο: δεν πρέπει να υπάρχουν περιττές λεπτομέρειες και αιχμηρές γωνίες.

Πράγματα που πρέπει να αποφύγετε:

 1. προσχηματικές λεπτομέρειες και ακαταστασία του χώρου.
 2. ακριβά έπιπλα?
 3. μοντέρνες προσθήκες σχεδιασμού από μέταλλο, πλαστικό και γυαλί.
 4. αρκετά μεγέθη μεγαλύτερα.

Αφήστε το παιδί σας να κανονίσει το δωμάτιο μόνο του. Βρείτε αρκετές επιλογές που είναι κατάλληλες για την τιμή και καλέστε τον να επιλέξει αυτό που του άρεσε. Τέτοιες ενέργειες από την πλευρά σας θα του διδάξουν την ευθύνη..

8 φωτογραφίες