Reebok förbättrar sin It’s A Man’s World -sneakerserie

I samband med den internationella kvinnodagen som hålls nästa månad lanserar Reebok en ny serie sneakers som en del av kollektionen “It’s A Man’s World” .

Reebok förbättrar sin “It’s A Man’s World” -serie med nya sneakers

Reebok lanserar It's A Man's World sneakers -kollektion för kvinnor

Reebok Aztrek Double & Går i vitt för kampanjen It’s A Man’s World

Medan Reebok redan har släppt flera modeller med slagordet från James Brown -banan de senaste månaderna, fortsätter varumärket att fungera i år, 19 år efter sin första kampanj som heter “It’s A Woman’s World”. År 2001 beslutade etiketten att lyfta fram kvinnliga framgångar från övervägande manliga bakgrunder och sedan punkteras av könsstereotyper..

Reeboks “It’s A Man’s World” återvänder för SS2020 -säsongen

James Browns It's A Man's World inspirerar Reebok Women's Sneaker Campaign

Traditionella Reebok Club C 85 kvinnor i glansigt It’s A Man’s World

För vårsommaren 2020 har Reebok därför valt att omarbeta några av sina nuvarande manliga modeller för att göra dem mer tillgängliga för sin kvinnliga publik. För att göra det har flera designers gett sina personliga detaljer åt DMX Series 2200 Zip, Daytona, Aztrek Double och Court Double, samt till det traditionella Club C och Classic Leather. Publicerade i olika färger och finish, visar alla stolt över den genomkryssade parollen “It’s A Man’s World” .

“It’s A Man’s World” återbesöker standarderna för Club C och Classic Leather

Reebok lanserar speciella Club C- och Classic Leathers -serier för dess It's A Man's World -kollektion

Special Reebok Daytona DMX gjord av Girl On Kicks

DMX 2200, Aztrek Double och Court Double Mix förlitar sig på nykterheten hos ett vitt övre blandande läder och nylon. Deras tekniska stil är subtilt markerad med det överstrukna budskapet i kollektionen tillägnad kvinnor. Daytona DMX förlitar sig på lila, färgen som designern valt för en dag, den nederländska sneakerbloggaren., Sanne Poeze aka Girl On Kicks. Daytona DMX x Girl on Kicks “It’s A Man’s World” kombinerar två nyanser av lila respektive fästa på ett varv i läder och mocka, får även orange toner samt en imitation av ormskinn på sidorna. “Jag valde lila för att det förkroppsligar och representerar feminism, lojalitet och värdighet”, säger den Amsterdambaserade designern. De gamla skolmodellerna som är Club C och Classic Leather är de klädda i ett svart läder med en blank yta, på vilken parollen är diskret fäst på utsidan. Det finns också Instapump Fury, gjord förra månaden med konstnärsillustratören Anhia Zaira Santana alias Distordedd.

DMX Daytona och Series 2200 specialerbjudanden Internationella kvinnodagen 2020

Reebok hyllar kvinnodagen med nya It's A Man's World sneakerserie

Medan några av modellerna från “It’s A Man’s World” -kampanjen redan finns tillgängliga, måste vi vänta till den 1 mars innan vi kan få Club C, Classic Leather, DMX Series 2200 Aztrek Double och Court Double, på den officiella Reebok hemsida.