Hur du organiserar din drömgarderob i 5 enkla steg

Två månaders fängelse och presto! Vi hoppar från vintergarderoben direkt till sommargarderoben. Men innan du tar på dig din bästa sommarklänning, som varje år, ser vi oss själva inför omorganisationen av våra garderober och garderober. Ett nödvändigt ont ändå för att bli av med onödiga delar och ge plats för nya fynd. Och eftersom vi tror att det är mycket bättre när du gör saker med ett leende, kommer vi idag till din hjälp för att inspirera dig och visa hur du förvarar dina kläder genom att förvandla din garderob till en ren och städad plats. I bara några steg.

Tips och effektiva tips för att ordna eller organisera ditt drömomklädningsrum

hur du ordnar din garderob ordentligt för sommaren, tips och tricks för förvaring av kläder och skor

Steg 1 / Titta på de geniala lösningarna för effektiv förvaring

Brist på utrymme är ett vanligt hinder som ofta får oss att antingen störa upp våra klädkammare eller offra några av våra favoritbitar för att få ordning på saker och ting. Det är därför som att hitta en praktisk möbel eller lösningar som är anpassade till vår interiörs särdrag visar sig vara ett viktigt steg för att undvika ett sådant problem i framtiden.. Hörngarderob med flera förvaringsalternativ (hyllor, garderob, lådor), öppet DIY -omklädningsrum i rör eller återvunnet trä, arrangör för smycken och tillbehör i pallar, öppen förvaring i trälådor … Det finns många praktiska och billiga varianter för att optimera hörnstörningen.

Investera i ett praktiskt förvaringsskåp eller leta efter DIY -alternativ för att optimera ditt förvaringsområde

idé hur du förvarar din hattkollektion på en trävägg med krokar, öppen hörngarderobsmodell

Steg 2 / Ge tillräckligt med ledig tid för att sortera din garderob

Så enkelt som det kan tyckas är processen med att städa och omorganisera garderoben (särskilt när man talar om ett säsongsbyte) en aktivitet som inte bara kräver fysisk ansträngning (tömning av garderober, rengöring och ventilation av utrymmet, gruppkläder, organisera och sätta allt bort) men också reflektioner … några timmar framför dig.

Tillåt några lediga timmar för att kunna sortera omklädningsrummet utan stress

steg att följa för att organisera din garderob, sortera dina kläder, idé hur du förvarar dina kläder

Steg 3 / Rengör, ventilera och parfymera omklädningsrummet

Förutom att sortera kläder är rengöring av omklädningsrummet ett viktigt steg för att säkerställa god hygien och renlighet. Så vi börjar med att tömma skåpen. Sedan börjar vi torka av dammet med en rengöringsprodukt, sedan ventilerar vi utrymmet väl. Om du gillar att behålla en god lukt i din garderob rekommenderar vi att du använder eteriska oljor för att parfymera eller påsar med torkad lavendel för att hålla nattfjärilar borta..

Rengör, parfymera och ventilera din garderob för att göra det till en ren och trevlig plats

idé hur du korrekt förvarar ditt omklädningsrum för sommaren, trägarderob för att hänga dina sommarkläder

Steg 4 / Sortera

När utrymmet är väl förberett kan vi fortsätta att organisera kläderna. Till att börja med gör vi en klassificering av delarna och vi lägger verksamheten åt sidan utanför säsongen. Sedan går vi igenom allt under ett förstoringsglas och vi gör högar med kläderna att behålla, ge och att kasta / återvinna. Försök att bara behålla de kläder som ser bra ut på dig och som du gillar. Ja vi vet, det kan vara svårt att skilja dig från dina favoritrum men du behöver inte störa din klädkammare med onödiga saker, eller hur? Och i slutändan känns det bra att göra en sartorial detox för att laga en ren och lättanvänd garderob på hektiska morgnar …

Ta med tålamod och god humor för att reda ut omklädningsrummet

klädorganisationstips, idé hur man förvarar kläder efter säsong eller färg

Steg 5 / Förvara delarna på ett praktiskt sätt

Det sista steget i projektet är att sätta allt på ett välorganiserat sätt. I allmänhet kan du välja mellan olika metoder beroende på dina preferenser och utrymmeets egenskaper. Gruppera kläderna efter färg, efter typ (t-shirt, byxor, jackor) eller efter aktivitet (sport, företag, datum). Mycket ofta städar vi upp våra saker genom att placera skorna längst ner i garderoben, sedan lägger vi bort byxorna och slutligen topparna. I idealfallet använder vi olika förvaringsfack som lådor eller lådor för tvätt; galgar för aftonklänningar och rockar; krokar för bälten, halsdukar etc..

Extra tips: använd din kreativitet och fantasi för att förvandla klädkammaren till en välkomnande plats. Tveka inte att använda vissa dekorativa föremål som falska växter, lampor eller ljuskransar för att förstora utrymmet och lägga till din personliga touch.

Tänk på praktiska lösningar för att bättre organisera ditt företag

olika lösningar för att bättre organisera ditt drömklädningsrum med hjälp av en garderob eller galgar, råd om enkel och effektiv garderoborganisation