Vikten av att använda en kvalitetstjänst av hög kvalitet

I en tid med många kontroverser kring datainsamling och upprepade säkerhetsöverträdelser är frågan om respekt för Internetanvändares integritet mer aktuell än någonsin. Inköp, aktiviteter, kommunikation och allt som har resulterat i generaliseringen av de förfaranden som utförs online genom överföring av data är nu källan till en saftig marknad som fortsätter att öka aptiten hos vissa. Oavsett om det är stora etablerade sociala medieföretag som Facebook eller anonyma hackare, kan information om varje Internetanvändare nu användas och lösas in för kontanter, vilket gör deras skydd mer än nödvändigt. Eftersom Internet idag representerar en stor del av allas liv och att det alltid har och kommer att visa tecken på sårbarhet genom själva designen, blir utvecklingen av verktyg för att förbättra dess tillförlitlighet en bra sak. Mer än tillbehör. Bland antivirus och andra brandväggar visar sig att använda ett VPN som ett av de viktigaste sätten att vara säker på nätet.

Le VPN, livvakt för personuppgifter

illustration diagram över hur en VPN -tjänst fungerar för att säkra en internetanslutning

Vad är en VPN ?

VPN: n, för virtuellt privat nätverk eller virtuellt privat nätverk, fungerar som en virtuell tunnel som sträcker sig längden på anslutningen mellan internetanvändaren och webbplatsen som visas och skyddar därmed data från ena änden till den andra. En sann anti-spionsköld, VPN fungerar som en livvakt som ansvarar för att kryptera och kryptera information som passerar genom den, relaterad till dess användare och dess aktivitet. Relayer, VPN har därmed förmågan att skydda surfning genom att ersätta användarens IP -adress med ett annat problem från sin server och därigenom säkerställa total anonymitet genom att hindra någon från att veta vad min IP är.

Med VPN kan du ha en virtuell IP -adress

illustration av kryptering och byte av IP -adress efter land möjligt med en VPN -tjänst

Även om användningen av en VPN tidigare kan ha betraktats som sekundär, har spridningen av mobila anslutningar följaktligen ökat behovet av vaksamhet. En av de vanligaste orsakerna till att VPN har blivit nästan nödvändig är den ständigt växande användningen av offentliga Wi-Fi-nätverk. Flygplatser, snabbmatbutiker eller offentliga platser, öppna anslutningserbjudanden har blivit normen och är nu en del av vanan. Men om dessa platser och dessa märken har kunnat vinna förtroende genom sitt rykte, är det inte alltid detsamma för deras wifi -nätverk, varav de flesta också visar sina gränser genom att från början meddela att de inte är säkra. Hundratals terminaler anslutna till en oskyddad server som utbyter mycket bankdata, lösenord eller någon annan privat order är en riktig välsignelse för skadliga hackare. Användningen av en VPN -server är därför avgörande i det här fallet, för att förhindra att bankkortnumret som användes för att köpa hans sista minuts tågbiljett från att fly ut i naturen.

Nyttan av att säkra anslutningar till offentliga nätverk

illustration av faran för osäkra offentliga wifi -nätverk och vikten av en VPN

Medan allmänheten, särskilt från demokratiska länder, börjar upptäcka fördelarna med ett privat virtuellt nätverk, har vissa alltid inte haft något annat val än att använda det, för att kringgå de strikta censurregler som deras regeringar föreskriver. Tack vare tilldelningen av en IP -adress som erbjuds av VPN -tjänsten har vissa aktivister eller enkla visselblåsare således kunnat njuta av Internetets universalitet och uttrycka sig i hela världens ögon genom att kapa och kryptera sin position. Geografisk – från Kina eller Syrien till Frankrike eller Storbritannien till exempel. Denna platssimulering är också mycket användbar för lättare aktiviteter, som att kringgå geografiska begränsningar som förhindrar åtkomst till specifikt TV -innehåll eller program. Detta är också fallet för plattformar som Netflix eller Ulu, vars erbjudanden kan skilja sig från land till land. Genom att ladda ner VPN kan vissa människor njuta av sina favoritserier på ett annat språk än de som erbjuds i deras land..

VPN som en allierad mot censur

ändra ip -adressbild med VPN för att kryptera plats och kringgå censur och begränsningar

Ur professionell synvinkel använder allt fler företag också dedikerade VPN -tjänster, vilket gör det möjligt att skydda sina interna utbyten genom sina lokala nätverk..

Ur ett mer underhållande perspektiv är den mest populära användningen av VPN för nedladdningar, oavsett om det är via torrentprogram, P2P eller live -nedladdning. Det bör också noteras att VPN kommer att spela en roll för att eliminera kränkande reklam på grund av cookies, de som fortsätter att visas och förorenar våra skärmar vid minsta besök på en kommersiell webbplats..

Oavsett om det gäller PC, MAC eller mobila enheter har VPN därför blivit allierad för internetanvändare som vill bevara sin integritet i en internetdjungel som aldrig slutar att dölja nya fällor och distribuera nät i sin jakt på personuppgifter. Som vi såg i Onavo -fallet saknar gratis VPN -erbjudanden sällan kort och är vanligtvis fulla av fallgropar. Att använda en ren betald VPN är därför den säkraste lösningen och är värd de få euro per månad för de tjänster som tillhandahålls dagligen..