En ny verklighet under coronaviruspandemin

De global coronaviruspandemi, fastänHon verkar sakta tappa sitt inflytande och fortsätter att förändra vår verklighet. Organisationen Värld av Hälsa (WHO) är av uppfattningen att det inte kommer att vara möjligt att återgå till sättet vi levde våra liv tidigare, utan ett vaccin eller ett effektivt läkemedel mot viruset. Under tiden försöker världen hitta lösningar för att bryta det ekonomiska dödläget som orsakas av pandemin. I dag, Vi pratar om bygger en “Ny verklighet “. Vad som definierar denna nya verklighet?

coronavirus bokstäver på svart bakgrund

Coronaviruset och den nya verkligheten

Vi står just nu inför en farlig patogen – coronaviruset, som överförs från person till person genom droppar. Det har upptäckts i sputum, näsa och hals, blod, urin och tårar. Det är inte känt om infektion kan uppstå genom kontakt med infekterade ytor eller genom luften. Det är emellertid känt att, beroende på typ av yta, kan viruset överleva där under olika tidsperioder..

Baserat på nuvarande kunskap kan coronaviruset överleva upp till 24 timmar på papper och kartong, upp till 72 timmar på rostfritt stål eller plast och 4 timmar på kopparytor. Allt beror på vissa faktorer, till exempel luftfuktighet och temperatur i luften. Därav alla restriktioner som regeringen har pålagt medborgarna och säkerhetsreglerna på offentliga platser, till exempel butiker, restauranger, men också skönhetssalonger.

Det är viktigt att veta att många människor kan bära viruset utan att ha symptom. Virusets infektivitet bestäms av reproduktionsfaktorn (R0 -värde). Som i många andra länder, till exempel i Storbritannien, efter införandet av karantän, sjönk virusets reproduktiva värde under 1. När regeringen offentliggjorde sin strategi för att bekämpa coronaviruset, den 11 maj, uppskattningar av R0 antalet varierade från 0,5 till 0,9. Tyvärr, eftersom säkerhetsreglerna började bli mindre strikta (t.ex. återupptagning av barer och restauranger), ökade R0 igen och översteg 1 i London. Data från början av juli visade också att tillväxttakten för överföring av Covid-19 i Storbritannien ökade något..

kvinna med blont hår antivirus ansiktsmask

Tyvärr kan ovan nämnda data representera en modell för vad som kan komma att följa – eftersom restriktioner tas bort och ekonomin gradvis tinar kan antalet Covid -19 -fall stiga igen. Samtidigt kan dock den svåra ekonomiska situationen inte tillåta långsiktig utanförskap från så många jobb. Även om pandemin bara varade några månader kan det ta mycket längre tid för oss att komma ur den ekonomiska kris den orsakade. I april förväntades restriktioner införda på grund av coronaviruset resultera i den största avmattningen i världsekonomin sedan den stora depressionen på 1930 -talet. Data runt om i världen är nu ännu sämre än väntat.

I Europa var Litauen ett av de första länderna som lyckades övervinna restriktionerna – den 23 april öppnades alla butiker, restauranger och skönhetssalonger. I Tyskland, från den 4 maj, återupptogs lektionerna delvis och museer, djurparker och lekplatser öppnades igen. I Italien är ett land som särskilt drabbats av pandemin, familjebesök, begravningar i små grupper och promenader i parkerna redan godkända. Men du kan fortfarande inte lämna huset utan en tydlig anledning eller korsa gränserna för bostadsområdet..

stanna hemma coronavirus meddelande

I Storbritannien, den 11 maj, tog regeringen bort de första restriktionerna (röd fas). Det var tillåtet att öppna små butiker (till exempel med kläder), frisörer, trädgårdsbutiker och plantskolor. I slutet av maj i år, på grund av minskningen av antalet dödsfall och nya fall, introducerade Storbritannien en ny fas i upptining av ekonomin. Personer som inte kan arbeta på distans har fått återgå till arbetet och nya regler har fastställts för att göra arbetsytor så säkra som möjligt för anställda. Små företag, upp till 50 personer, och restauranger har öppnats, förutsatt att ett avstånd på minst 2 meter mellan kunderna säkerställs.

Nästa steg i den ekonomiska upptiningen ägde rum i början av juni. Sedan den 1 juni har friluftsmarknaderna öppnat. Upphävandet av restriktioner påverkade också bilutställningar och vissa grundskoleklassrum. En vecka senare öppnade tandläkarkontoren igen. Sedan mitten av juni har butiker för skor, kosmetika, sportutrustning och elektronik också öppnat igen. Det är dock fortfarande obligatoriskt att täcka din mun och näsa på offentliga platser. Det rekommenderas också att hålla ett avstånd på 2 meter från andra människor.

Vi behöver alla lära oss att fungera i den nya verkligheten och “leva med coronaviruset”. Tyvärr är prognoserna inte lugnande. Även om pandemin verkar avtagande nu är det möjligt att den kommer att återhämta sig under hösten, och den kan också staplas med en säsongsinfluensapidemi..

Ett vapen i kampen mot coronaviruset skulle vara vaccinet, som är föremål för forskning i många centra runt om i världen, till exempel Queen Mary BioEnterprises Innovation Center i Storbritannien, CureVac Dietmar Hopp i Tyskland och Inovio Pharmaceuticals i USA. -Förenad. Arbetet med vaccinet pågår så snart som möjligt, men dess slutliga och massproduktion kanske inte kommer att äga rum förrän nästa år. De första resultaten av forskningen är redan tillgängliga – det amerikanska företaget Moderna rapporterade att vaccinet framkallade rätt immunsvar hos volontärerna. För närvarande har vi inget annat val än att lära oss hur man fungerar i det nya hälsosystemet för att minimera antalet nya infektioner..

En ny verklighet. Vad betyder det ?

Hälsosäkerhetsåtgärder under pandemin gäller alla typer av industrier, men de största förändringarna kan ses i butiker, restauranger och skönhetssalonger. Det här är platser som alla använder ofta. Sedan pandemin började har det funnits restriktioner i livsmedelsbutikerna – en minskning av antalet kunder, behovet av att bära engångshandskar samt införandet av särskilda timmar för äldre. Numera måste restauranger, kaféer och barer också följa de nya säkerhetsreglerna. Bland kraven och rekommendationerna för gastronomi kan vi hitta:

 • ett begränsat antal personer som kan vara inne (det måste vara minst 4 m2 per person);
 • desinfektion av bordet efter varje klient;
 • ett avstånd på 2 m mellan borden;
 • att bära maskar och handskar av kockar och restaurangpersonal.

Rekommendationer för skönhetssalonger inkluderar:

 • kundens skyldighet att bära masker, glasögon eller visir (hos frisören och på skönhetssalongen, om behandlingstypen tillåter det);
 • användning av handdukar och verktyg för engångsbruk när det är möjligt;
 • hålla ett avstånd på 2 m mellan arbetsytorna (eller 1 m om en skyddande vägg har installerats);
 • boka tid bara via telefon eller online, innan besöket;
 • klienten ska inte vänta i väntrummet. Väntarum ska inte användas under denna tid.

Alla hälsoprocedurer och regler som implementeras syftar till att öka säkerheten och minimera risken för kontaminering av anställda och kunder. Grunden för att verka i den ”nya verkligheten”, utöver de rekommendationer som nämns ovan, bör vara:

 • överensstämmelse med reglerna för hygien och personligt skydd – tvätta händerna med tvål och vatten så ofta som möjligt eller använd alkoholbaserade medel för desinfektion; personlig skyddsutrustning inkluderar engångshandskar, skyddsglasögon, visir och kirurgiska masker;
 • ytdesinfektion – det är viktigt att desinficera ytor som används dagligen så ofta som möjligt, med vätskor och desinfektionsmedel som innehåller minst 60% alkohol. Dessa lösningar destabiliserar lipidmembranen hos virus. Den frekventa desinficeringen av vardagsartiklar, som telefoner, bankkort, men även dörrhandtag och arbetsytor efter varje kund, är mycket viktig idag;
 • STERILISERING AV INSTRUMENT I EN AUTOKLAV – syftet med autoklaven är att förstöra alla former av skadliga mikroorganismer, inklusive deras sporer. Ett instrument som har genomgått en steriliseringsprocess innehåller inte längre patogener. En autoklav är en enhet som används för att sterilisera främst återanvändbara instrument, såsom metallpincett eller filer. Under pandemin används autoklaver också för att sterilisera masker, förband och annan utrustning som kan återanvändas. Engångs personlig skyddsutrustning, till exempel masker, bör steriliseras före kassering. Sterilisering är den enda processen som erbjuder fullständigt skydd mot olika patogener, inklusive coronaviruset.

Endast tillämpningen av dessa skyddsåtgärder och de medföljande rekommendationerna kommer att minska spridningen av coronaviruset och effektivt skydda utsatta människor. Varje klient på en skönhetssalong bör behandlas med rena, sterila instrument uppackade framför dem. Detta är en garanti för att instrumenten är redo för behandling. Och bara en professionell sterilisationssekvens, i en autoklav, garanterar total säkerhet. Användning av endast desinfektionsmedel, inklusive UV -sterilisatorer eller kvartspärlor, utsätter salongklienter för infektionsrisk.

Stärka säkerhetsreglerna

Alla ANTI-EPIDEMISKA RIKTLINJER för varje bransch, även kosmetika, finns på varje lands officiella webbplatser..

I Storbritannien är det nuvarande dokumentet, som innehåller mer information om dessa regler och den nuvarande anti-epidemipolitiken, “UK Government’s COVID-19 recovery strategy”, som presenterades för parlamentet av premiärministern i början av maj. Alla nya regler och planändringar uppdateras på den officiella regeringens webbplats.

Hela Europa – inte bara Storbritannien utan också EU: s medlemsstater – är oroliga över bristen på utrustning på sjukhus. Vi är medvetna om att det behövs mer och mer utrustning och att dess flöde måste standardiseras så att utbudet blir så effektivt som möjligt. Tillämpningen av enhetliga standarder i Europeiska unionen skulle göra det möjligt för befintliga tillverkare – inklusive tillverkare av personlig skyddsutrustning – att harmonisera kvaliteten på produkter som levereras till sjukhus, vilket kommer att leda till ett bättre skydd för vårdpersonal i hela Europeiska unionen.

ENBIO har också hjälpt sjukhus i olika europeiska länder genom att donera autoklaver till sjukhus i Polen, Tyskland, Italien och Spanien. För ENBIO, som tillverkare av högklassiga sterilisatorer, har hälsoproblem alltid varit en prioritet.

Förenta styrkorna i kampen mot coronaviruset

Inte bara myndigheterna, utan även privatpersoner och företag har varit inblandade i kampen mot coronaviruset. Medel donerades för inköp av medicinsk utrustning, skönhetssalonger delade sina lager av desinfektionsmedel, handskar och masker, och privata företag började producera masker för att stödja vårdpersonal som fungerar “i första hand.”.

I Storbritannien har sådana viktiga och välkända globala varumärken som Rolls Royce och elektroniktillverkaren Dyson kontaktats av regeringen och uppmanats att börja producera vitala ventilatorer. Vauxhall har också svarat på detta upprop genom att erbjuda att montera fläktar och fläktkomponenter med 3D -skrivare. Varumärket blev medlem i Ventilator Challenge -konsortiet i Storbritannien, vilket också inkluderar Ford och några av F1 -lagen Storbritannien.

pandemisk coronaviruskvinna med långt brunt hår manikyr