Dekorativ väggmålning för vardagsrum eller hur man livar upp stämningen hemma

Finns det ett mer gemytligt rum i huset än Hennes Majestät Salongen? Det måste välkomnas med öppna armar och skapa de bästa förutsättningarna för att spendera kvalitetstimmar. Så, utöver de bekväma möblerna, kommer vi också att se till att de små dekorativa detaljerna ger stolthet plats för den kokande atmosfären. Bland dem finns det bara ett element som kan ge en ny ton till hela den dekorativa ensemblen. de vägg dekorativ målning för vardagsrum. Hitta våra tips för att välja det bra och hänga bra i ditt hem.

Porträtt av en mycket trevlig giraff för att förbättra ett vardagsrum i djungelstil

giraffmålningsexempel med rosa solglasögon modern målning bohemisk stil vardagsrum urban djungel

Hur man väljer rätt dekorativ väggmålning för ditt vardagsrum ?

Förutom det dekorativa värdet finns det fortfarande många kriterier som du måste ta hänsyn till innan du väljer din väggkonst. För naturligtvis är det själva målningen som måste vara en del av vardagsrumsinredningen och inte tvärtom. Bland dess grundläggande egenskaper finner vi …

  • Bordets storlek

Det första stora misstaget vi tenderar att göra när vi dekorerar våra väggar – storleken och antalet dekorativa bitar. En enda liten tavla i ett stort öppet vardagsrum riskerar att gå obemärkt förbi. Det vore lika olämpligt att välja en enorm målning eller en sammansättning av mångfald målningar i ett litet vardagsrum. Dessa skulle bara kväva utrymmet och få det att se mindre ut än det är. Så hur definierar du den perfekta bordstorleken för ditt vardagsrum? En allmän tumregel är att dekorativa bitar inte får uppta mer än 50-75% av det tillgängliga utrymmet på en tom vägg. För att göra det ännu mer exakt mäter du bredden och höjden på din vägg. Multiplicera sedan de två med o.60 och 0.75 så får du det storleksintervall där din array kan variera. När du hänger ramen över en möbel, se till att den inte överstiger 2/3, 3/4 av dess bredd.

  • Färgmatchning

Som ett andra steg måste du också tänka på hur målningen skulle passa in i det redan befintliga färgschemat. Kontrasteffekten är en populär idé, men fortsätt med försiktighet! För mycket kontrast kan verka kitschigt i slutet. Av denna anledning skulle vi hellre fokusera på kromatisk konsistens. Det vill säga på färgkombinationer som kompletterar varandra snarare än att svära. Ett grafiskt bord skulle vara perfekt för att dekorera väggen i ett nordiskt vardagsrum. Å andra sidan, om du vill lägga en accent på väggdekorationen kan du till exempel välja en ram med några palmer på en vit bakgrund. Komplettera dekorationen med några gröna växter för att ta upp accenten på väggen och voila.

  • Deco -stil 

I samma tankegång måste den dekorativa målningen för vardagsrummet harmonisera i full stilistisk harmoni med resten. Reservera sedan de färgglada målningarna med bohemiska och hippieinredningar. Naturliga landskap skulle vara särskilt lämpade för skandinaviska, rustika och djungelaktiga vardagsrum. Svartvita bitar skulle å sin sida vara att föredra i vintage- och industriutrymmen. Och återigen skulle de vackra kopiorna av målningar av kända konstnärer och gatukonstmålningarna föreslå ägarens kreativa anda.

Reproduktion av Magritte i gatukonststil

Magritte -graffitimålning i ett vardagsrum i grå svartvitt modern gatukonst i skandinavisk stil

Vilken typ av bord för ditt vardagsrum? Lofty Trend -målningar

När det gäller typen av bord, har du valet mellan två huvudalternativ. Den första är duken i akrylfärg, gjord för hand. Utan tvekan har den här ett mycket unikt konstnärligt värde. Detta värde har dock ett pris som också är ganska högt..

Lyckligtvis finns det ett billigare alternativ som är lika bra. Vi pratar om den tryckta duken som just nu är på frammarsch. Med det går allt. Oavsett stil eller tema, idag finns det specialmålningsbutiker som erbjuder dig många charmiga alternativ. Besök Lofty Trend för att hitta ett brett utbud av målningar för alla smaker! Från målningar av ett favoritdjur, till landskap som får dig att drömma, till slut med en gatukonstmålning av Bansky eller en målning inspirerad av Prada -logotypen. Och oroa dig inte, dessa små tryckta mästerverk är av anmärkningsvärd kvalitet och häpnadsväckande precision..

Ett Prada -bord för att dekorera ett elegant vardagsrum

kanal vägg dekorativ målning i vintage och minimalistiskt trä vardagsrum

Var, hur och på vilken höjd att hänga en tavla ?

När du väl har valt styrelsen är det nu upp till dig att hitta rätt plats för den. I princip anses det att målningen ska stiga till ögonhöjd eller till en höjd av cirka 150 cm. Men eftersom alla inte har samma höjd finns det en formel för att beräkna en universell höjd baserat på väggens och brädans dimensioner. Så här gör du:

  1. Mät matrisens höjd och dela resultatet med två för att definiera mitten.
  2. Mät avståndet mellan fästpunkten och bordets ovansida.
  3. Subtrahera detta andra resultat från det första.
  4. Lägg till 150 till föregående nummer så får du rätt höjd för att hänga upp din tavla.

Slutligen, hur fixar du en tavla på väggen? Bildkrok eller pinne, att stoppa hängaren i väggen är förmodligen den bästa lösningen, särskilt vid tyngre bilder. Men om du är under press eller hellre vill hänga din bild utan att borra, finns det andra fina sätt. Dessa är till exempel självhäftande flikar och krokar, dubbelsidig tejp, självhäftande pasta och andra.

Ett afrikanskt landskap hängande ovanför en soffa för att transportera dig till Afrika

Afrikansk elefantpausmålning i ett grått och vitt vardagsrum med industriella inredningsdetaljer