Vad behöver du veta för att rengöra badrummet ordentligt?

Badrummet är ett av de mest använda rummen i huset. Det är här vi spenderar cirka 30 minuter om dagen, cirka åtta timmar i veckan. Det är ett viktigt rum i huset. Det är därför detta stycke alltid bör få särskild uppmärksamhet. Ett badrum ska alltid vara rent. Men för att göra ett badrum attraktivt måste du ta hand om det. Att rengöra badrummet kräver några tips för att lyckas.

Underhåll ditt badrum ordentligt: ​​rengör handfat och kranar

hur man rengör badrummet rengör kranen ordentligt

Kalkavlagringar kan byggas upp på dina kranar och handfat och skapa en röra som är svår att ta bort.

Rengöring av diskbänk och kranar

Som en försiktighetsåtgärd bör du alltid använda handskar. Detta är den viktigaste regeln för att skydda din hud. Dessutom ska tvättmedel inte blandas med varandra. Faktum är att konsekvenserna på huden är dramatiska. För en noggrann rengöring av diskbänken bör du blötlägga din trasa i saltsyra och sedan gnugga kraftigt i tio minuter. Om rost har lagt sig runt ditt handfat, handfat eller badtömning, stäng avloppet och pressa citronsaft runt det rostiga området. Tillsätt sedan tillräckligt med salt för att forma degen. Låt den stå i några timmar och torka sedan av den igen. Om du inte får önskat resultat, ring a rörmokare för att rensa ett handfat eller ett handfat.

Rengöring av kranarna

När det gäller rengöring av kranen, blöt en pappershandduk med ättika, linda den runt kranen och låt den stå i ca 10 minuter. Avsluta med att torka av med en torr trasa. Din kran kommer att lysa starkt.

hur man rengör diskbänken i ditt badrum vit handfat och stor väggspegel

Rengör själva badrummet

Så här rengör du badrummet:

  • fukta badets yta något med varmt vatten,
  • strö över bakpulver och,
  • gnugga med en mjuk svamp. Du kan också lägga till tvättmedel. Om fläckarna är särskilt envisa kan du lämna ingredienserna några timmar tills du får önskad effekt.

hur man städar badrummet, vad motbjudande att använda för tvättställsytorna i mörk rödbrun grön handduk

Ett av de element som påverkar utseendet på badrummet mest är porslin av stengods. När det är ljust och strålande är hela rummet mycket mer välkomnande och rent. Plattor kan rengöras med ättika. Koka två koppar vatten, blanda med en halv kopp ättika och du har skapat ett exceptionellt tvättmedel. När vattentemperaturen har sjunkit något lägger du kardborreplast i materialet och rengör plattorna mycket noggrant. Du måste undvika att gnugga för aggressivt för att inte repa brickorna. Fogarna mellan plattorna rengörs med en tandborste doppad i samma tvättmedel.

oval glas blomkruka grön växt i glasvas

Om du märker svarta fläckar på badrumsväggarna bör du rengöra dem snabbt. För att göra detta, använd ett avfettningsmedel och gnid med vit kardborre så att väggens färg inte skadas. Det är bäst att upprepa operationen flera gånger tills smutsen är helt borttagen. Dessutom kan du använda avkalkningsmedel och blekmedel. Det rekommenderas att börja i ett område som inte är synligt, kontrollera väggens reaktion och sedan fortsätta att ta bort det på resten av väggarna.